Blog
nedjelja, travanj 20, 2014
Tolisa - U srijedu 23. travnja bit će održan humanitarni koncert za Mirelu Živković iz Kostrča, s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju pumpice za  kontrolu šećera u krvi čija je cijena 5 000 eura. Na koncertu će nastupiti Željko Jurić, Kristina Ivanović i lokalni izvođači, a održat će se u Dvoru u Tolisi, s početkom u 19,30 sati. Cijena ulaznice je 7 KM, a građani koji žele dati veće donacije, moći će ubaciti u kutiju na ulazu u dvoranu. Donacije se mogu i osobno donijeti na kućnu adresu Kostrč 23 A, tel. 755 010. Obitelj Živković uputila je apel svim institucijama i građanima da dolaskom na humanitarni koncert za Mirelu pomognu da sačuva preostali vid samo na lijevom oku. Srijeda 23. travanj, Dvor, 19,30 sati!

posavina @ 07:00 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, travanj 18, 2014


Orašje - Članice Komisije za ravnopravnost spolova: Tanja Damjanović, Ruža Topić, Emira Kohnić, TaibaNurkić i Jelena Martinović Čolić održale su prvi radni sastanak s predsjednikom Vlade Županije Posavske Marijanom Oršolićem i ministrom zdravstva, rada i socijalne politike Blažom Župarićem na temu uvođenja porodiljinih naknada za žene na prostoru Županije Posavske.
Pročitaj kompletan post
posavina @ 13:01 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 17, 2014


Orašje - Kompanija Ekopak koja se bavi upravljanjem ambalažnim otpadom uručila je JP „Komunalac“ Orašje 51 kontejner za odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada (papir, staklo, plastika-metal-višeslojni materijal). 24 kontejnera odnosno12 za papir i 12 za plastiku namijenjena su školskim institucijama na području općine Orašje, te dvije kante za jednu predškolsku ustanovu, dok će preostali kontejneri biti raspoređeni ispred tri tržna centra i na drugim lokacijama prema izboru Komunalca.
Pročitaj kompletan post
posavina @ 13:09 |Komentiraj | Komentari: 0


Orašje - Federalno ministarstvo okoliša i turizma u suradnji s Udruženjem za unaprjeđenje i kulturu življenja Bonaventura provodi implementaciju projekta „Tego Koncept“ na području četrnaest općina među kojima je i Općina Orašje. Tim povodom u Centru za poduzetništvo održan je edukacijski sastanak sa predstavnicima Općine Orašje, nevladinih organizacija – udruga građana, Centra za socijalni rad i Turističke zajednice Županije Posavske.
Pročitaj kompletan post
posavina @ 12:55 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, travanj 16, 2014


Orašje - Održana je osnivačka skupština Vijeća mladih Županije Posavske na kojoj je između ostalog usvojen Statut, te izabrani organi upravljanja. Za predsjednika je izabran Dino Imširović iz Orašja. Vijeće mladih Županije Posavske čine sva tri općinska vijeća mladih s područja Županije: Vijeće mladih Općine Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak. Gosti na osnivačkoj skupštini bili su predstavnici KULT-a Sarajevo i Omladinskog komunikacijskog centra Banja Luka.
Pročitaj kompletan post
posavina @ 12:51 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, travanj 15, 2014
Nakon spektakla s Hajdukom, Mato Neretljak doveo i Zadrane u svoje Matiće veća fotografija

-Sretni smo da se dobre nogometne stvari događaju u Matićima, jer ovakvim potezima doprinosimo promociji i značaju nogometa u Posavini,  rekao je Igor Orkić predsjednik NK Napredak. 

Svečano je bilo u nedjelju u malom selu Matići nedaleko od Orašja, gdje se na stadionu NK Napredak okupilo oko tisuću ljubitelja nogometa. Povod je bila prijateljska nogometna utakmica između županijskog prvoligaša Napretka i hrvatskog prvoligaša Zadra. U imenu Mate Neretljaka koji je prve nogometne korake učio u matičnom klubu Napretku,  Matićani su dobili istinskog ambasadora svojeg kraja.Uz vrijednu i upornu upravu kluba, njegove su zasluge da su ljubitelji nogometa u malim Matićima ugostili najprije velikog Hajduka, a u nedjelju i momčad Zadra. U kratkom vremenu domaćini su ugostili dva nogometna prvoligaša iz Republike Hrvatske i tako priuštili veliko zadovoljstvo i čast ljubiteljima nogometa u Posavini.


Pročitaj kompletan post
posavina @ 13:18 |Komentiraj | Komentari: 0


posavina @ 11:58 |Komentiraj | Komentari: 0
Domaljevac - Inicijativni odbor razvojačenih branitelja ,ŽP, na sastanku održanom u subotu 12. travnja u Orašju, definirao je zahtjeve koje će uručiti zastupnicima Skupštine ŽP na sutrašnjoj sjednici. Za sutra su najavljeni i mirni prosvjedi razvojačenih branitelja ispred Skupštine ŽP, tijekom zasjedanja ovog zakonodavnog tijela.


Pročitaj kompletan post
posavina @ 08:50 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 13, 2014
Oštra Luka - Na Cvjetnicu, u nedjelju 13. travnja, u Oštroj Luci će biti organiziran tradicionalni PUČKI KRIŽNI PUT, u spomen na poginule mještane, ali i sve poginule u Domovinskom ratu. Kolona vjernika će u 14,00 sati, u molitvi, krenuti od Špionjaka prema Centru sela, te su iz organizacijskog odbora Križnog puta pozvali sve mještane, ali i ostale zainteresirane građane da im se pridruže u sjećanju na „Heroje Posavine“. 

posavina @ 07:00 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 12, 2014
Orašje - ​S 40 glasova „za“, 4 „protiv“ i 2 „suzdržana“ glasa prihvaćen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda, na sjednici Doma naroda parlamenta Federacije BiH, javio je iz Sarajeva predsjednik Skupštine Županije posavske Mario Jurkić. On je podsjetio da će Skupština Županije posavske svoje zasjedanje imati u utorak, 15. travnja, kada će biti na dnevnom redu usvajanje proračuna za ovu godinu. Jurkić je kazao da će se sada proračun lakše donijeti, jer nedostajuća sredstva, koja Županija posavska, zbog kliznog negativnog koeficijenta dosadašnjeg zakona, nije mogla ostvariti su prijetila problemom u financiranju Županije posavske.posavina @ 02:55 |Komentiraj | Komentari: 0
 Šahistica Ivana Mikić i Benjamin Jahić član TKD kluba OrašjeVelikim uspjesima mladi sportaši na sebe skrenuli pozornost sportske javnosti

 Na obljetnicu osnivanja Sportskog saveza općine Orašje(10.travnja), u Orašje je održana redovita sjednica Sportskog saveza na kojoj su među brojnim aktivnostima izabrani najbolji u sportu na općini Orašje u 2013.godini. Uz skromnu svečanost i ovaj put najveća priznanja pripala su mladim sportašima koji su marljivim radom i velikim uspjesima na sebe skrenuli pozornost sportske javnosti.
Pročitaj kompletan post
posavina @ 02:16 |Komentiraj | Komentari: 0
Efikasnom i lepršavom igrom labudovi povratili povjerenje navijača
Orašje -  Teška materijalna situacija koja vlada u klubu sa Save u jednom je periodu eskalirala štrajkom igrača, ali nakon šest proljetnih kola momčad Orašja je najprijatnije iznenađenje sezone. Nogometaši su se uzdigli iznad svih poteškoća, prkosili svim crnim slutnjama i u prvih šest kola napravili seriju odličnih rezultata.


Pročitaj kompletan post
posavina @ 02:12 |Komentiraj | Komentari: 0
Kroz projekte želimo kod građana izgraditi svijest o čuvanju zdravlja
Srednja strukovna škola Orašje je humano senzibilizirana i ekološki osviještena, jer izuzetno veliki broj srednjoškolaca uključen je u nekoliko projekata. U školi djeluje veliki broj sekcija, među kojim se ističu sekcija Prve pomoći i Humanost na djelu. Pokretač i idejni zagovornik brojnih projekata je prof. Edina Pačuković koja svojim radom pozitivno zarazno djeluje na svijest Oraških srednjoškolaca. Predsjednica je mladih u Crvenom križu i u federalnom je predsjedništvu za mlade, a svojim nesebičnim zalaganjem potiče učenike na humani rad.  


Pročitaj kompletan post
posavina @ 01:59 |Komentiraj | Komentari: 0
Učenici iz Odžaka i ove godine superiorni u znanju iz matematike

 
 D.Mahala - Učenici osnovnih škola u županiji Posavskoj duži niz godina važe za vrsne matematičare, a svoje znanje potvrdili su u subotu na županijskom natjecanju održanom u OŠ Ruđera Boškovića u D.Mahali. Natjecanje je organizirala Udruga matematičara Ruđera Boškovića Mostar uz potporu resornog ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa ŽP. Natjecanje se odvija u dva dijela, a u prvom svoje zavidno znanje iz matematike pokazali su učenici VIII/8 i VIII/9 iz svih sedam osnovnih škola ŽP.    


Pročitaj kompletan post
posavina @ 01:50 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 10, 2014


Orašje - Tim zdravstvenih stručnjaka i saradnika ispred Crvenog Križa FBIH i Udruženja "Trezvenost" u FBiH od 2009.g. realizira specifični program edukacije njegovatelja-ica za pružanje njege bolesnika i njege populacionih grupa kojima je potrebna dodatnja njega i pomoć na području FBIH. Program podrazumjeva osposobljavanje njegovatelja-ica za pružanje opće i specijalne njege. Raspored održavanja edukacije je prilagođen kandidatima, tako da se obuke provode vikendom u predviđenim vremenskim okvirima. (tri radne subote u mjesecu- cjelodnevni rad).


Pročitaj kompletan post
posavina @ 12:11 |Komentiraj | Komentari: 0
Odžak - Sinoć se u jednoj kladionici u Odžaku dogodilo razbojništvo kojega su nad osobama  u objektu izvršile 2 osobe-  1 muška i jedna ženska koje su uz prijetnju  nožem od nazočnih oduzele razne predmete a iz kase kladionice neutvrđenu količinu novca. Policija je poduzela mjere traganja za počiniteljima, te pozvala građane na suradnju, kako bi okončali potragu i vratili osjećaj sigurnosti građana na tom području. 

posavina @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 0
Osijek - Vrhunska izvedba komedije „Traži se novi suprug“ GAK-a Orašje i kolega iz Vinkovaca, sinoć je imala svoju premijeru u jednom od najstarijih hrvatskih kazališta- HNK Osijek. Osječka publika dva puta na bis pozivala je burnim pljeskom aktere ove predstave.IljiBenkoviću, glumcu i redatelju ove predstave, rađene na tekst Mire Gavrana, uspjelo je publiku dobro zabaviti i nasmijati, ali i isprovocirati sjajne


Pročitaj kompletan post
posavina @ 12:09 |Komentiraj | Komentari: 0
Orašje - Interes za nogometni kamp „Arsenala“ u Puli među ovdašnjom djecom postoji, no financijski izdaci od oko 400 KM za sudjelovanje u kampu, koji za naše prilike nisu tako mali, bit će nažalost prepreka za odlazak mnogima. Od prof. Josipa Nedića, voditelja projekta za Posavinu doznajemo kako broj djece za odlazak u kamp nije ograničen, a prijaviti se mogu talentirani dječaci rođeni od 2003. do 2005.g., Prof. Nedić očekuje da će u Pulu u ponedjeljak rano ujutro iz Posavine krenuti 10-ak dječaka, koji će sudjelovati u kampu od 14. do 17. travnja, gdje će dobiti priliku za odlazak na završnu selekciju u Solun u Grčku. Posljednji rok za prijavu je nedjelja 13. travnja kod prof. Nedića na 063 838 919

posavina @ 12:07 |Komentiraj | Komentari: 0
Orašje - Općina Orašje uključena je u projekt Anketa o radnoj snazi, koju organizira Federalni Zavod za statistiku sukladno Planu i programu provođenja statističkih istraživanja od interesa za F BiH. Anketiranje kućanstava će biti provedeno u razdoblju od 14. do 27. travnja uzorkom izabranih kućanstava na području općine, a provest će je anketari ovlašteni od strane  Federalnog Zavoda za statistiku. Osnovni cilj ankete je dobivanje podataka o osnovnim radnim karakteristikama stanovništva i procjena ukupne radne snage u zemlji. Prikupljeni podaci iz ankete su povjerljivi i bit će korišteni isključivo u statističke svrhe. Građani su pozvani na razumijevanje i podršku u provođenju ove aktivnosti.    

posavina @ 12:05 |Komentiraj | Komentari: 0
Tolisa - U srijedu 23. travnja bit će održan humanitarni koncert za Mirelu Živković iz Kostrča, s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju pumpice za  kontrolu šećera u krvi čija je cijena 5 000 eura. Na koncertu će nastupiti Željko Jurić, Kristina Ivanović i lokalni izvođači, a održat će se u Dvoru u Tolisi, s početkom u 19,30 sati. Cijena ulaznice je 7 KM, a građani koji žele dati veće donacije, moći će ubaciti u kutiju na ulazu u dvoranu. Donacije se mogu i osobno donijeti na kućnu adresu Kostrč 23 A, tel. 755 010. Obitelj Živković uputila je apel svim institucijama i građanima da dolaskom na humanitarni koncert za Mirelu pomognu da sačuva preostali vid samo na lijevom oku. Srijeda 23. travanj, Dvor, 19,30 sati!

posavina @ 12:03 |Komentiraj | Komentari: 0
TagCloud